Maruyama

MaruyamaFutoshi Maruyama is de tweede generatie binnen het familiebedrijf de Maruyama Koifarm te Isawa. De Maruyama Koifarm werd in 1960 opgericht door Futoshi's vader Gensuke.  Op de maruyama Koifarm wordt voornamelijk Kohaku gekweekt, daarnaast vindt je er ook kleinere aantallen Sanke en Showa. Momenteel beschikt de farm over ruim 50 Mudponds.

Gensuke werd een goede vriend van Minoru Mano, de oprichter van de Dainichi Koifarm, die inmiddels overleden is. Beiden waren ze mid-twintig en vaak zochten ze elkaar op om te discussiëren over het kweken van koi en het verbeteren van de kwaliteit van hun vissen. Via Dainichi ontmoette Gensuke Itaru Suda, een andere kweker uit het Niigata gebied. Op zijn farm trof Gensuke een Kohaku van buitengewone kwaliteit die hij aankocht om als voornaamste kweekouder te worden gebruikt. Deze Kohaku kreeg de bijnaam "Kagura" wat schildpad betekend om zijn Hi-patroon, dat leek op het schild van een schildpad.
Kagura werd succesvol gebruikt als kweekouder en de Kagura bloedlijn werd ontwikkeld. het bijzondere van deze bloedlijn is het zogenaamde "Kagura Beni", een rood dat zeer intens en diep is en een enorme glans bezit.

Naar kwekersoverzicht