Dainichi Futoshi Mano

Dainichi Futoshi ManoDe Dainichi Koifarm werd opgericht in 1959 in Ojiya Niigata.
Dainichi is een naam die bij velen tot de verbeelding zal spreken. Deze koifarm heeft in de loop der jaren een enorme bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Go-Sanke groep. De koi van Dainichi hebben ontelbaar veel prijzen behaald op belangrijke shows.  De Dainichi koifarm is een farm met een zeer hoog aanzien binnen de koiwereld en dat is niet voor niets, van deze farm zijn al vele kampioenen gekomen.
Tegenwoordig runt Futoshi Mano de Dainichi farm, hij is een jonge ambitieuze kweker, waar we in de toekomst nog veel van te verwachten hebben.

Al vele generaties kweekt de familie Mano hoge kwaliteit Go-Sanke. In de loop der jaren is de "Dainichi bloedlijn" ontwikkeld uit de Torazo, Jimbei en Izuma bloedlijnen.
Kenmerkende eigenschappen voor Dainichi koi zijn grote rode patronen en een dieprode pigmentatie. De rode patronen bezitten een zeer goed Sashi en Kiwa op een helderwitte huid. Het Sumi komt in veel kleine patronen verspreid over de Koi voor.
De lichaamsbouw van Dainichi koi is fenomenaal, de koi beschikken over een fantastische body met een zeer krachtige uitstraling en de potentie om zeer groot te worden.

Leuk detail is dat de welbekende "Matsunosuke bloedlijn" ontwikkeld door "Sakai" voortgekomen is uit een kruising tussen Dainichi ouderdieren en Magoi. De hieruit ontstane koi hebben een enorme groeipotentie gekregen door het inkweken van Magoi bloed.
Naar kwekersoverzicht